0

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta www.herbal-adventures.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletnega mesta pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega mesta, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in stranko. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila uporabnik izkazuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletnim mestom upravlja podjetje Cvet gora d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik), Zgornje Jezersko 124, 4206 Zgornje Jezersko, matična številka 6790917000, davčna številka SI37449915, ki je lastnik spletnega mesta herbal-adventures.com in tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Spletno mesto je dostopno vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletnega mesta ali celo dostop do mesta včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletnega mesta. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje mesta zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletnega mesta, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

1. POSTOPEK NAKUPA

Registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna. Za izvedbo naročila je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov) in izbor dostave (osebni prevzem, dostava po pošti). V primeru nakupa podjetja je obvezen tudi naziv podjetja.

Plačilo je možno neposredno z bančno transakcijo na podlagi predračuna, po povzetju ali s kreditno kartico preko sistema Stripe.

Naročilo se začne z izbiro želenega izdelka, in sicer s klikom na gumb “Dodaj v košarico” pod želenim/i izdelkom/i. Za nakup zadošča že en izdelek. Po opravljeni izbiri in ob predpostavki, da se strinjate z vsebino košarice, nadaljujete z nakupom. Postopek nakupa je v nadaljevanju sestavljen iz treh korakov: 1 – Pregled košarice in izbor načina dostave, 2 – vnos osebnih podatkov in izbor načina plačila, 3 – zaključek nakupa in plačilo. Postopek naročanja lahko prekinete v vsakem trenutku tako, da zaprete okno brskalnika, razen v primeru, da ste naročilo že potrdili neposredno po vnosu podatkov. V tem primeru se za morebitne dodatne informacije obrnite na nas na e-naslov info@herbal-adventures.com.

Po opravljenem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o naročilu z napotki za plačilo predračuna, v kolikor ste izbrali to možnost.

2. CENE

Vse navedene cene so v evrih (EUR), z vključenim DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

Turistična taksa

Cene nastanitev na naši spletni strani ne vključujejo turistične takse. Turistična taksa se obračuna in plača ob prihodu v nastanitev. Višina turistične takse je:
  • Odrasli: 2,00 EUR na osebo na noč
  • Otroci (od 7 do 18 let): 1,00 EUR na osebo na noč
  • Otroci (do 7 let): brezplačno

3. NAČIN PLAČILA, POTRDITEV PLAČILA IN RAČUN

Način plačila je možen s kreditno kartico, preko neposredne bančne transakcije na podlagi predračuna ali po povzetju. Rok za plačilo je 8 dni po prejemu predračuna. Rok za plačilo storitev oziroma izdelkov po naročilu je najkasneje 30 dni od dneva naročila.

Originalni račun bo v fizični obliki, priložen k dostavljenem fizičnem izdelku. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za naročen izdelek ob prevzemu blaga.

Na računu so razčlenjeni vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 delovnih dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

4. DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Ponudnik se zavezuje k čim prejšnji obdelavi naročila, točen čas pa je odvisen od naročenega izdelka ali storitve.

NAČIN DOSTAVE

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije, zato za način dostave veljajo splošni pogoji poslovanja Pošte Slovenije. V izrednih primerih dostavo izdelka opravi drugo dostavno podjetje, v tem primeru bo naročnik o spremembi dostavljalca obveščen po telefonu ali preko elektronske pošte.
Če smatrate, da dostavljalec potrebuje dodatne informacije za izročitev pošiljke, vas prosimo, da izkoristite polje “Opombe naročila” pri podatkih dostave.

STROŠKI DOSTAVE

Slovenija Poštnina znaša 3,70 € z DDV za vse artikle, razen za žganja in likerje v steklenicah po 700 ml.
Za naročila steklenic po 700 ml prosimo, da nam pošljete povpraševanja na info@herbal-adventures.com.
Evropa*  Poštnina za pošiljke do 10 kg znaša 30,00 € z DDV. 
Za strošek poštnine za pošiljke nad 10 kg ali za dostavo v specifične države prosimo, da pošljete povpraševanje na info@herbal-adventures.com.
*Območje dostave: Naše podjetje trenutno dostavlja izdelke le znotraj Evrope. Dostava v druge dele sveta trenutno ni možna.

Naročen izdelek ali storitev lahko po dogovoru tudi sami prevzamete na naslovu CVET GORA d.o.o., Zgornje Jezersko 124, 4206 Zgornje Jezersko. V primeru osebnega prevzema bo ponudnik kupca po elektronski pošti obvestil, ko bo blago pripravljeno za prevzem.

Naročila iz tujine obravnavamo posamično in si pridržujemo pravico zavrnitve naročila, brez obrazložitve. Naročilo lahko oddate na info@herbal-adventures.com.

5. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAROČILA

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Odstop od naročila kupec pošlje na naslov CVET GORA d.o.o., Zgornje Jezersko 124, 4206 Zgornje Jezersko, s pripisom Spletna prodaja, ali po elektronski pošti na naslov info@herbal-adventures.com.

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti ali po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega, ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago. Prejeto plačilo se kupcu vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

6. REKLAMACIJE

Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka ali pa je le tega dostavil poškodovanega oziroma storitev ni bila opravljena ali pa je bila opravljena neskladno z dogovorom in popravilo ni možno). Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času.

Ponudnik si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:
  • če ni priloženega računa,
  • če je vrnjen izdelek poškodovan,
  • če je uporabnik izdelek ali storitev neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.

7. VARNOST SPLETNEGA MESTA

Spletno mesto s trgovino uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

8. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Vsi osebni podatki uporabnika spletnega mesta so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-2 in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Z nakupom v spletnem mestu herbal-adventures.com izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini. Ob prvem obisku lahko zavrnete piškotke, s pomočjo katerih se nalagajo vaši podatki na brskalniku. Če se strinjate z uporabo, potrjujete, da ste prebrali Splošne pogoje poslovanja tega spletnega mesta in dajete soglasje k zbiranju in uporabi osebnih podatkov.

9. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne odgovarja za uporabo spletnega mesta in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne slikovne prikaze prodajnih izdelkov, je potrebno vse slikovne prikaze jemati kot simbolične in tako ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

10. PRAVNO OBVESTILO

Spletno mesto herbal-adventures.com je last podjetja CVET GORA d.o.o., Zgornje Jezersko 124, 4206 Zgornje Jezersko, ki spletno mesto tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani, so last ponudnika in se ne smejo uporabljati brez njegovega izrecnega dovoljenja.

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

11. PRITOŽBE IN SPORI

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Ljubljani.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte info@herbal-adventures.com ali na poštni naslov CVET GORA d.o.o., Zgornje Jezersko 124, 4206 Zgornje Jezersko, ali osebno na naslovu ponudnika.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

12. UPRAVLJAVEC SPLETNEGA MESTA

Upravljavec spletnega mesta herbal-adventures.com je CVET GORA d.o.o., Zgornje Jezersko 124, 4206 Zgornje Jezersko.

PODATKI UPRAVLJAVCA

Naziv podjetja:  CVET GORA d.o.o.
Naslov: Zgornje Jezersko 124, 4206 Zgornje Jezersko
Matična številka: 6790917000
Davčna številka:  SI37449915
Zavezanec za DDV: DA
E-pošta:  info@herbal-adventures.com
Transakcijski račun:  IBAN SI56 2900 0005 1505 014 (Unicredit Banka Slovenija d.d.)
 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE